Blog

Beter samenwerken met collega’s door bij het probleem te blijven

Elke beelddenker lost een probleem op door naar het totaalbeeld te kijken. Logisch om de stappen ervoor en wat erop volgt, ook mee te nemen van bij de start. Collega’s ervaren dit als het oplossingsproces complexer maken en vertragen. Waardoor de samenwerking en de communicatie stroever zal verlopen.

29 november 2021

Lees meer

Last van uitstelgedrag of ben je een strakke planner als beelddenker?

De meeste beelddenkers hebben een gezonde dosis spanning nodig om aan taken te beginnen. Het lijkt op uitstelgedrag. Door er op het laatste moment te starten, komen ze in tijdnood. Dit zorgt voor stress en frustratie. Waarom overkomt hen dit telkens? Wat is de invloed van het brein in deze situatie?

22 november 2021

Lees meer

Zorg jij voor spraakverwarring of ben je een multi-talent communicator?

Al spreken de meeste mensen in Vlaanderen en Nederland Nederlands, er ontstaan misverstanden en frustratie in teams op het werk. Wat veroorzaakt die spraakverwarring? Welke gevolgen heeft dit? Hoe vermijd je communicatieproblemen door taalverschillen waardoor teams elkaar totaal verkeerd begrijpen?

15 november 2021

Lees meer

Het overzichtsbeeld dat ziet toch elk teamlid? Of zie ik dit verkeerd?

De ene medewerker vertrekt vanuit het overzichtsbeeld om een oplossing te bedenken. Andere teamleden beginnen met het analyseren van de eerste stap. Hoewel beiden zoeken naar een oplossing, werken ze met 2 verschillende werkmethodes. Hoe kunnen deze verschillen methodes de samenwerking bevorderen?

8 november 2021

Lees meer

10 kenmerken van een beelddenker op het werk en hoe jij hier voordeel uithaalt

Een volwassen beelddenker op het werk heeft andere kwaliteiten dan zijn collega’s en ervaart hierdoor voor- en nadelen. Inzichten over deze 10 kenmerken van beelddenken leert je anders kijken en helpt om hun natuurlijke talenten te ontwikkelen. Dit levert meerwaarde voor de beelddenker en zijn team.

1 november 2021

Lees meer

Verbeeldingskracht: voor irrealistische dromer of visionaire ideeën?

Verbeeldingskracht helpt bij het vinden van atypische oplossingen of toepassingen voor problemen. Het is 1 van de talenten van de toekomst. Door de informatie te combineren met al beschikbare kennis en ervaringen in je brein, ontstaan nieuwe oplossingen. Op deze manier zien beelddenkers oplossingen.

25 oktober 2021

Lees meer

Ervaringsleren voor beelddenkers op het werk: afkijken of kopiëren?

Multi-getalenteerde bruggenbouwers leren het best door af te kijken en te kopiëren. Ook op het werk en toch zijn ze geen copycats! Beelddenkers bestuderen nooit een handleiding zonder praktijk informatie. Ervaringsleren begint voor beelddenkers met afkijken maar ze nemen zelden iets klakkeloos over.

18 oktober 2021

Lees meer

Hoe waardevol is relaties onderhouden op het werk voor een beelddenker?

Wat is de link tussen de know-like-trust factor en het opbouwen en onderhouden van een zakelijk netwerk? Waarom zou je hierin investeren op het werk? Wat maakt dat het voor beelddenkers belangrijker is om te investeren in goede relaties met collega’s, teamleden, managers, klanten en leveranciers?

11 oktober 2021

Lees meer

Wat is de gepaste functie voor een multi-getalenteerde bruggenbouwer in een team?

Er zijn vergelijkbare profielen aan multi-getalenteerde bruggenbouwers. Elk heeft met een eigen naam die naast en door elkaar gebruikt worden. Universele kwaliteiten zoals een Zwitsers zakmes is een gemeenschappelijke kenmerk. Wat is de rol van deze profielen in teams op de werkvloer en als leider?

4 oktober 2021

Lees meer

Hoe werk je het liefst? Ben je voor of tegen vastgelegde werkprocessen?

De ene collega werkt graag volgens een vastgelegde procedure, terwijl de andere zich ergert aan opgelegde werkmethodes. Elk manier heeft voor- en nadelen. Het heeft impact op je motivatie en welbevinden op het werk. Weet jij wat je als beelddenker verkiest? Waarom zorgt de andere optie voor stress?

27 september 2021

Lees meer

Is persoonlijk leiderschap enkel voor leidinggevenden? Neen!

Op welke manier helpt persoonlijke ontwikkeling jou om de regie over je leven op te pakken? Waarom is persoonlijk leiderschap belangrijk voor ieder van ons zelfs indien jij geen team leidt? Waar begin je? Hoe pak je het aan zodat dit een kompas wordt wat je helpt bij je keuzes in je dagelijks leven?

20 september 2021

Lees meer

Hoe een project voorstelling aanpakken als je sneller denkt dan praat?

Beelddenkers zijn nieuwsgierig om mee te denken en te helpen met problemen. Het blijft lastig om naar de presentatie van hun ideeën te luisteren. Ook al zijn het razendsnelle denkers, ze spreken ontzettend langzaam omdat hun gedachten nooit stoppen en ze terzelfdertijd zoeken naar de juiste woorden.

13 september 2021

Lees meer

Zelfvertrouwen en je werkprocessen, wat is het verband tussen beiden?

Hoeveel zelfvertrouwen heb je? Beelddenkers ontwikkelen eigen werkmethodes die afwijken van de standaard werkwijzen. Is je vertrouwen sterk genoeg om trouw te blijven aan je manier van werken of durf je dit niet te tonen? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kan je hiermee je zelfvertrouwen vergroten?

6 september 2021

Lees meer

Schoolse leerstijl of context en verbanden? Hoe leer jij het liefst?

Leerstijlen verschillen, veel leermethodes zijn minder passend voor beelddenkers. Als je stap voor stap kennis aanreikt, zie je pas op het eind het resultaat. Er is vooraf geen aandacht voor context en de onderlinge verbanden, cruciale informatie om de nieuwe kennis correct te verwerken in hun brein.

30 augustus 2021

Lees meer

Welk type kennisverwerker ben jij? Hoe bewaar jij informatie?

Beelddenkers verzamelen en ordenen kennis op een aparte manier. Het lijkt alsof ze in chaos werken, zonder dat er enige vorm van logica of structuur is terug te vinden. Hoewel een onbruikbaar systeem voor anderen, zit er een persoonlijke logica in. Hoe ga je hier positief mee om in een werksituatie?

23 augustus 2021

Lees meer

Hoe groot is je probleemoplossend vermogen? Hoe pak je problemen aan?

In het Westen leren we om een probleem stap voor stap aan te pakken. Beelddenkers zien eerst de oplossing en gaan daarna pas terugkijken hoe ze tot de oplossing kunnen komen. Misverstanden ontstaan omdat collega’s onbewust zijn van de verschillende manieren van aanpakken en probleemoplossend denken.

16 augustus 2021

Lees meer

Tijdsbeleving: moment of ruimte? Hoe ervaar jij tijd?

Hoe ervaar jij tijd? In een lineaire wereld draait alles om klokkentijd: activiteiten worden gepland op vastgelegde momenten. Voor beelddenkers lijkt tijd meer op een constante beweging. Ze beleven tijd als een ruimte waar alles op hetzelfde moment gebeurt zonder onderscheid in plaats of tijdstip.

9 augustus 2021

Lees meer

Screening test volwassen beelddenker: Doe de online test en ontdek het

Ben je op zoek naar een 1ste ruwe indicatie of je voorkeur denkstijl beelddenken of woorddenken is? Deze vragenlijst in de screening test voor volwassen beelddenkers op het werk, geven een indicatie. Doe de online test. Ontdek wat je voorkeur is en de unieke beelddenkerskwaliteiten die je typeren.

2 augustus 2021

Lees meer

Waarom en wanneer kies jij voor verdediging in communicatie?

Beelddenkers hebben de neiging om zichzelf telkens te verdedigen. Hierdoor ga je in gesprek sneller defensief reageren. Een verdedigingsreflex ontstaan in de kindertijd. Een patroon wat toen nuttig was maar op de werkvloer tegen je werkt. De situatie is gewijzigd: je bent opgegroeid en meer ervaren.

26 juli 2021

Lees meer

Zijn beelddenkers verhalenvertellers door hun chaotische communicatie?

Waarom lijken beelddenkers verhalenvertellers met een onduidelijke en chaotische boodschap? Hoe komt het dat de leidinggevende en collega’s hen moeilijk kunnen begrijpen? Wat veroorzaakt deze verwarring? Hoe pak je dit probleem aan zodat het vertrouwen en de samenwerking optimaal blijft in het team?

19 juli 2021

Lees meer

3 tips om met intuïtie, feiten en cijfers je oplossing te onderbouwen

Beelddenkers weten intuïtief welke oplossing zal werken. Omdat dit buikgevoel is, ontbreken rationele elementen die bewijzen dat dit de beste oplossing is. Daarom zwijgen beelddenkers sneller dan te vertrouwen op hun gevoel en intuïtie. 3 tips om intuïtieve weten en data te gebruiken als aanvulling.

12 juli 2021

Lees meer

Praktische tips voor rustmomenten als de frustraties hoog oplopen

Rustig bij jezelf blijven en rustmomenten inplannen. Waarom is dit belangrijk voor beelddenkers om optimaal te kunnen blijven functioneren op het werk? Wat gebeurt er met het vertrouwen als je emoties de overhand nemen? Praktische tips om in alle rust in gesprek te blijven en discussies te vermijden.

5 juli 2021

Lees meer

Drama Queen & Koele Kikker? Wat met emotionele reacties op het werk?

Door hun emotionele reacties lijkt een beelddenker een drama queen op het werk. Omdat de emoties alle aandacht trekken, reageren collega’s en leidinggevenden op de boodschapper en hoort niemand de echte boodschap. Het knaagt aan hun zelfvertrouwen. Hoe maak je hiervan iets positief en constructief?

28 juni 2021

Lees meer

3 tips helpen vertrouwen opbouwen op het werk voor elke beelddenker

Een beelddenker denkt sneller dan hij zijn denkproces kan uitleggen. Dit maakt het voor je collega’s, medewerkers, klanten of leveranciers, lastig om jouw voorstellen te begrijpen en te beoordelen. 3 praktische tips om je te helpen makkelijker vertrouwen op te bouwen en de samenwerking te verbeteren.

21 juni 2021

Lees meer

Projectmanager, hoe motiveer je je team zodat ze beter samenwerken?

Multi-getalenteerde bruggenbouwer én projectmanager? Hoe stuur jij je teamleden aan om als groep beter te functioneren zonder dat je hun directe manager bent? Hoe vind je een evenwicht tussen je persoonlijke stijl van leiding geven en de noden van je teamleden? Waar loopt het mis? Hoe beter samenwerken?

14 juni 2021

Lees meer

Zelfkennis doet groeien omdat je positief gaat werken met je persoonlijke handleiding

Voor elke beelddenker is zelfkennis belangrijk. Zodra je bewust bent van de onderlinge verschillen en de mogelijke misverstanden, kan je de basisoorzaak aanpakken om zelf zekerder over te komen. Zonder je persoonlijk leiderschap of zelfinzicht, blijf je jezelf aanpassen en enkel symptomen bestrijden.

7 juni 2021

Lees meer

Andere namen, definities of omschrijving voor een beelddenker profiel?

Beelddenken is zoals dyslexie, HSP, hoogbegaafd, enz. een label. Mensen die op een of andere wijze afwijken van de norm. Terwijl de kracht of meerwaarde net zit in de unieke talenten, die je pas ziet door voorbij de omschrijving te kijken. Welke andere definities beschrijven gelijkaardige profielen?

1 juni 2021

Lees meer

Laten zien, horen en begrepen worden - voor beelddenkers in teams

Oplossingen laten zien of ideeën presenteren zodat ze begrepen worden door je teamgenoten, het lijkt eenvoudig. In de praktijk is dit voor veel beelddenkers minder evident om betrouwbaar over te komen. Hoe pak je dit aan om gehoord te worden zonder arrogant, emotioneel of gefrustreerd over te komen?

31 mei 2021

Lees meer

3 Praktische tips om afleiding en multitasken te weerstaan als beelddenker

Afleiding en multitasken voelt natuurlijk voor beelddenkers. Hierdoor verspillen ze echter veel van hun kostbare tijd en energie. Terwijl hun associatieve brein dit juist nodig heeft om alert en geïnspireerd te blijven; Je ontdekt 3 praktische tips om op een positieve manier met de paradox om te gaan.

24 mei 2021

Lees meer

Beelddenken & de perfecte job, een onmogelijke combinatie?

Voor beelddenkers is het moeilijk om de gepaste baan of beroep te vinden. De perfecte job bestaat niet omdat elke beelddenker een unieke combinatie aan kwaliteiten, kennis en ervaring bezit. Sommige kwaliteiten hebben ze allen gemeen, andere totaal niet waardoor de onderlinge verschillen groot zijn.

17 mei 2021

Lees meer

Je resultaten spreken een veel sterker verhaal dan jij mondeling vertelt

Waarom is het zo belangrijk om resultaten te laten zien op het werk? Anderen zien dit toch? Zonder sprekende resultaten, kan een beelddenker hard werken zonder dat de leidinggevende of collega’s zien wat ze bijdragen aan het teamresultaat! Hun werk tonen is makkelijker dan kort en bondig uitleggen.

10 mei 2021

Lees meer

Waarom luistert niemand als een beelddenker van de hak op de tak springt?

Als beelddenkers in gesprekken van de hak op de tak springen, ervaren ze dit zelf als normaal. Voor elke stap voor stap denker of niet-beelddenker is zo’n verhaal volstrekt onverstaanbaar. Wat gebeurt er op dat moment in het hoofd van een beelddenker? Hoe maak je als beelddenker jezelf verstaanbaar?

3 mei 2021

Lees meer

Wat is het verband tussen een rollercoaster en emoties op het werk?

Wat maakt beelddenkers zo’n gevoelige mensen die op het werk over-emotioneel lijken te reageren op futiliteiten? Waarom lijken ze op dat moment alle controle en logisch denken te verliezen? Hoe ervaren ze dit zelf? Welke aanpak werkt om uit de vicieuze cirkel van emoties te stappen? Wie kan hen helpen?

26 april 2021

Lees meer

Hoe ervaart een beelddenker op de werkvloer de werkomgeving?

Hoe ervaart een beelddenker de werkomgeving en op welke manier beleven ze de dagelijkse activiteiten op het werk? Op een totaal andere manier dan de manager, collega’s of medewerkers: Net alsof een beelddenker problemen nodeloos ingewikkeld wil maken en zich ook nog wil moeien met andere projecten.

19 april 2021

Lees meer

Zie je het nu nog niet? Het is eenvoudig, iedereen begrijpt dit direct.

Als een beelddenker zegt “ik zie het niet”, wil hij aangeven dat hij niet kan volgen. Hij begrijpt je verhaal of de opdracht niet. Hem negeren of belachelijk maakt omdat hij iets eenvoudigs niet snapt, zal de situatie slechter maken. Hoe pak je dit aan als beelddenker zelf of mensen in hun omgeving?

12 april 2021

Lees meer

Echt luisteren om te begrijpen of direct oordelen? Wat levert meer op?

Durf je tijd maken om echt naar je collega te luisteren? Of bouw je zonder te luisteren snel verder op je eigen oordeel en inzichten? Hoe beperken oordelen en vooronderstellingen de groeimogelijkheden van beelddenkers? Waarom voelen ze zich hierdoor niet erkend? Ga je voor stimuleren of demotiveren?

5 april 2021

Lees meer

3 tips om gebrek aan talent je grootste troef te laten zijn op je werk

Ontbrekende vaardigheden wegen zwaarder negatief door in de beslissing of je een functie al dan niet krijgt. Terwijl hierin net de grootste troeven of kansen liggen voor elke beelddenker. Hoe buig je deze minpunten om naar je unieke beelddenkerskwaliteiten? Begin direct met deze 3 tips op je werk.

29 maart 2021

Lees meer

Beelden spreken en raken zodat mensen in beweging komen

Sterke beelden spreken ieders verbeelding aan. Beelddenkers kunnen een complex probleem om zetten in een krachtig beeld. Dit vergroot het probleem uit zonder bedreiging of schuldigen aan te duiden. Beeld kan iedereen inzetten als krachtig instrument om de samenwerking op de werkvloer te verbeteren.

22 maart 2021

Lees meer

Waarom zou je bruggen bouwen op de werkvloer?

Waarom zou je willen investeren in bruggenbouwen op kantoor? Het kost tijd om naar elkaar te luisteren in teams en het wederzijdse respect en vertrouwen te laten groeien. Welk voordeel levert het op om in te zetten op verbinding? Hoe draagt dit op het werk bij aan een efficiëntere manier van werken?

15 maart 2021

Lees meer

Wil je mij begrijpen of is luisteren doen alsof? - beelddenkertip Numentum

Luisteren naar de boodschap van een beelddenker kost je geduld en tijd. Tijd die op het werk meestal ontbreekt. Hierdoor loop je ook waardevolle inzichten en ideeën mis. Als beelddenker zelf voel je je in zo’n situatie niet gehoord. Leer hoe aanwezig zijn, Nivea, oma en LSD je op weg helpen!

28 september 2020

Lees meer

3 redenen waarom je niet in een vak past als beelddenker of multi-talent

Mensen onderverdelen in verschillende vakken, ieder van ons doet het. Op het werk is dit handig om kwaliteiten en ervaring van mensen snel te vergelijken. Maar wat als je zoals de meeste beelddenkers in geen enkel vak hoort? Omdat je van veel dingen iets afweet, maar nergens echt de expert in bent?

8 maart 2021

Lees meer

Hoe gaan vooronderstellingen je onzekerheid versterken?

Op het werk gaat alles vlug. Verder bouwen op de informatie die via verschillende kanalen binnenkomt en vooronderstellingen maken, helpt jou om sneller te handelen. Wat als je hierdoor denkfouten maakt als beelddenker. Welke invloed hebben deze aannames op jouw zelfbeeld en je positie in jouw team?

1 maart 2021

Lees meer

Waar kies jij voor: schitteren op het werk of een grijze muis blijven?

Schitteren op je werk? Voor elke multi-getalenteerde bruggenbouwer betekent dit bewust stilstaan bij het kiezen van je job, baan en werkomgeving. De juiste keuzes maken, zorgt voor het verschil in het team: Ga je schitteren als die bijzondere zwarte diamant of blijf je een onopvallende zwarte steen?

15 februari 2021

Lees meer

Wat als je faalangst leert voorkomen? Vergroot dit jouw zelfvertrouwen?

Elke beelddenker wordt geconfronteerd met afwijzing door hun andere kijk op situaties en hun aparte manier van werken. Dit geeft hen het gevoel nog niet goed genoeg te zijn, nog te weinig kennis en ervaring te bezitten. De faalangst die hierdoor ontstaat, zorgt ervoor dat hun zelfvertrouwen afneemt.

1 februari 2021

Lees meer

Een loopbaan van 12 stielen en 13 ongelukken, wat is er positief aan?

Een beelddenker is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen in zijn loopbaan omdat ze routine verafschuwen en sneller op taken uitgekeken zijn. Het leidt tot carrière switchen en onlogische stappen over verschillende sectoren en statuten heen. Het is lastig om dit in een document logisch te verklaren.

25 januari 2021

Lees meer

Hoe kom je zelfzekerder over met een hobbelig carrière pad?

Hoe kom je zelfzeker over met een CV wat lijkt op een patchworkdeken? Het tegenovergestelde van carrière met een duidelijke richting. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, job of baan, lijkt dit eerder een handicap dan een troef. Hoe verhoog jij je kans om naar waarde beoordeeld te worden?

18 januari 2021

Lees meer

Praktische tips om verbindend samenwerken met je team te bevorderen!

In een gesprek waarderen anderen jou omdat je direct meedenkt. Je motiveert mensen met je ideeën en oplossingen. Collega’s en leiders willen je er graag bij om verbindend samenwerken te stimuleren. Komt het tot een samenwerking, dan gaat de communicatie mis en loopt samenwerken in de groep stroef.

11 januari 2021

Lees meer

Waarom zelfzorg op het werk voor multi-getalenteerde leiders?

Elke beelddenker kent dit dilemma: Jezelf aanpassen of op jouw manier blijven werken. De 1ste optie bezorgt je stress en frustratie en doet je je eigenheid verliezen. Op jouw wijze werken geeft energie en motiveert je. Zelfzorg op het werk leert je beiden te verbinden en boost je zelfvertrouwen.

21 december 2020

Lees meer

Beelddenker, hoe kan 1 beeld tekenen je oplossing kracht bij zetten?

Dit geldt nog meer voor elke multi-getalenteerde bruggenbouwer! Als je op je chaotische en ongestructureerde manier anderen je oplossing wil vertellen, haken ze vaak lachend af. Ze begrijpen niet waar jij het over hebt. Hoe jij hen kan helpen. 1 beeld of tekening kan het verschil voor je maken.

14 december 2020

Lees meer

Persoonlijke werkmethodes: jezelf aanpassen of ze vasthouden?

Confirmeren aan opgelegde processen en systemen, kost elke beelddenker extra energie en tijd waardoor hij zijn authentieke talenten verliest. Hoe combineer je het beste van 2 tegengestelde werelden: Kiezen voor je eigenheid zodat jij je talenten verder ontwikkelt. En jezelf aanpassen zonder dat het je al je energie kost? Hoe hou je deze balans in evenwicht?

7 december 2020

Lees meer

Keuzes maken: Is kiezen = verliezen voor een beelddenker?

Keuzes maken en beslissingen nemen, ervaren beelddenkers in veel situaties als verliezen. Het verliezen van opties en mogelijkheden maakt dat jij jezelf vastzet. Het voelt als een beperking van de oneindige mogelijkheden. En toch is kiezen nodig om doelen te bereiken en geen onbesuisde beslissingen te nemen. Het is zelfs perfect te combineren en te versterken, met de unieke beelddenkerskwaliteit van omdenken.

30 november 2020

Lees meer

10 Tips om ontspannen te kunnen werken als beelddenker - Numentum

Beelddenkers of multi-getalenteerd bruggenbouwers zijn altijd bezig. Hun hoofd staat nooit stil en elk prikkel of opmerking, veroorzaakt een kettingreactie aan nieuwe associaties of beelden in hun hoofd. Anderzijds is jezelf kunnen ontspannen absoluut nodig om alert en creatief te blijven. 10 tips die je helpen om ontspannen te kunnen blijven werken als beelddenker op het werk.

9 november 2020

Lees meer

Denkstijl verschillen. Kom jij van Venus of van Mars?

Beelddenken of begripsdenken zijn verschillende denkstijlen. Waar zitten de verschillen? Welke problemen veroorzaken ze voor beelddenkers op het werk? Kunnen beelddenkers begripsdenken aanleren en wat brengt hen dit op?

2 november 2020

Lees meer

Anders denken dan je omgeving. Zeg je het of zeg je het niet op je werk?

Anders denken dan je collega’s of leidinggevende, is lastig. Niemand vindt het fijn om hierdoor op te vallen op het werk. Als beelddenker of een persoon met een andere afwijking, ben je anders. Vertel jij dat op het werk? Waarom zou je dit doen bij het eerste contact of waarom vertel je het juist niet?

26 oktober 2020

Lees meer

Wat doet beelddenken als etiket met je op de werkvloer? - multitalenttip

Wat gebeurt er als je beelddenken als etiket krijgt in een werkomgeving? Welke stappen doorloop je alvorens je het een plaats kan geven? Jouw persoonlijk groeiproces leidt uiteindelijk naar aanvaarding omdat de nieuwe kansen pas zichtbaar worden zodra je voorbij het label leert kijke het label leert kijken.

19 oktober 2020

Lees meer

Waardoor voel jij je onbegrepen als multi-getalenteerde bruggenbouwer?

Een misverstand is gauw gebeurd waardoor multi-getalenteerde bruggenbouwers zich makkelijk onbegrepen voelen. Er zijn altijd meerdere mogelijkheden of oplossingen voor eenzelfde vraag of situatie mogelijk. Als ervan uit gegaan wordt dat er slechts 1 juist is, ontstaan problemen en frustratie.

12 oktober 2020

Lees meer

Verschillende werkwijze, zelfde resultaat? - Numentum multitalenttip

Werkwijze: stap voor stap of vertrekken van een totaalbeeld? 2 verschillende manieren om tot resultaat te komen bij het oplossen van problemen. Onbewust door en naast elkaar, zorgt dit voor misverstanden, ergernis en frustratie bij de teamleden. Hierdoor verlies je de positieve elementen van elke methode.

5 oktober 2020

Lees meer

Extravert of Introvert: Is een beelddenker een buiten type of binnen type?

Extraverte mensen halen energie en kracht uit hun omgeving, terwijl introverte mensen dit in zichzelf vinden. Zijn beelddenkers extroverte personen die in bepaalde situaties ook introvert zijn? In dit geval zijn ze dus ambivert. Waar zitten de verschillen?

21 september 2020

Lees meer

Multi-getalenteerde bruggenbouwer, waarvoor mogen ze je altijd bellen?

Snel iets nieuws leren en jezelf aan passen, dat kost je geen moeite. Ondanks je uitgebreide kennis en ervaring durf jij jezelf geen expert noemen omdat je het doorzettingsvermogen mist om je echt lang in één onderwerp te verdiepen. Maar waarvoor mogen je collega’s jou altijd bellen? Waar ben jij zo ontzettend goed?

14 september 2020

Lees meer

Hoe groot is het percentage beelddenkers in een groep?

Hoe groot is het percentage beelddenkers en begripsdenkers in een groep? Waarom lopen onbewuste beelddenkers gevaar op de werkvloer? Wat is hun meerwaarde voor bedrijven en hoe zorg je ervoor dat ze succesvol zijn in groepen of teams?

31 augustus 2020

Lees meer

Welke baan of job past best bij een beelddenker in een bedrijf?

In welke baan of job blink je als beelddenker uit? Welke functie of rol past het best in een bedrijf voor multi-getalenteerde leiders? Wat hebben ze nodig om optimaal te kunnen functioneren zodat ze hun unieke kwaliteiten benutten om de teamdoelstellingen te halen? Welke randvoorwaarden of elementen zorgen voor een positief resultaat op vlak van efficiëntie en samenwerking?

24 augustus 2020

Lees meer

In je comfortzone of een pioniers rol? 3 tips om te groeien.

Multi-getalenteerde bruggenbouwers zijn pioniers omdat ze alles in vraag stellen en oplossingen durven voorstellen die nog niet bestaan. Ze moeten dus constant hun grenzen verleggen hoewel dit met angst, twijfel en mislukken gepaard gaat. Hoe blijf je uit je veilige comfortzone stappen ondanks alle tegenkantingen?

10 augustus 2020

Lees meer

Tips om van je innerlijke criticus je beste raadgever te maken

Je innerlijke criticus wordt gevoed door aannames en heeft het allerbeste met je voor. Vaak gaat dit over oude overtuigingen - ontwikkeld in je kindertijd - met negatieve gevolgen voor volwassen beelddenkers. Deze werken blokkerend waardoor ze hun persoonlijke ontwikkeling gaan afremmen of beperken.

3 augustus 2020

Lees meer

Meten is weten en zet beelddenkers aan tot actie en focus

Planmatig te werk gaan, kost multi-getalenteerde bruggenbouwers moeite. Stap voor stap werken helpt om de aandacht erbij te houden. Het laat toe continu de resultaten te meten en het proces snel bij te sturen indien nodig. Maar opgelegde structuren en routine activiteiten ervaren beelddenkers als vervelend.

13 juli 2020

Lees meer

7 Praktische tips om de teamwerking te verbeteren als multi-getalenteerde leider

Hoe de teamwerking verloopt, hangt af van de mensen in het team en de teamleider. Met de ene persoon gaat het vlotter dan de andere. Multi-getalenteerde leiders hebben van nature een andere leiderschapsstijl. 7 Praktische tips om het werken in team te verbeteren.

6 juli 2020

Lees meer

5 Tips om je chaotisch werken productiever te maken als jij een beelddenker bent

Het associatieve brein van multi-getalenteerde bruggenbouwers of beelddenkers zorgt makkelijk voor een chaotische manier van werken. Het brein van deze profielen lijkt constant met een taak of opdracht bezig te zijn waardoor ze het gevoel krijgen dat de afwerking of uitwerking al ver klaar is. Het associatief denken zorgt bovendien voor extra veel afleiding, waardoor taken niet of slecht afgewerkt worden. Wat is hier aan de hand? 5 tips die je helpen om efficiënter en productiever te werken.

22 juni 2020

Lees meer

Hoe ga jij om met een over-emotionele reactie op het werk als beelddenker?

Een over-emotionele reactie op het werk zorgt voor vervelende situaties en gênante taferelen. Menig multi-getalenteerde bruggenbouwer herkent dit wel. Waarom komt het juist bij deze profielen meer voor? Hoe herken en voorkom je dit patroon voordat het een negatieve invloed heeft op je zelfvertrouwen?

15 juni 2020

Lees meer

Jezelf leren verkopen waarom is dat zo belangrijk voor beelddenkers?

Multi-getalenteerde bruggenbouwers bezitten verschillende kwaliteiten en zijn eerder doeners dan aandacht te zoeken voor hun verwezenlijkingen. Hoe ga je de resultaten van je werk verkopen? Waarom moet je hier tijd voor willen maken? Wat brengt dit jou op als persoon om dit te doen?

1 juni 2020

Lees meer

3 Tips om met vragenstellen je oplossing te bespreken op het werk

Hoezo vragenstellen werkt? 3 eenvoudige tips om toe te passen om als multi-getalenteerde bruggenbouwer je idee of oplossing met anderen op het werk te delen. De kunst van het vragenstellen helpt je collega’s of medewerkers en jezelf om suggesties samen verder te ontwikkelen en uit te voeren.

25 mei 2020

Lees meer

Waarom is het aanpassingsgedrag van multi-getalenteerde bruggenbouwers zo sterk?

Voor neurodiversiteit komt steeds meer aandacht op het werk. Onbewust blijven bedrijven het aanpassingsgedrag van multi-getalenteerde bruggenbouwers verder ontwikkelen. In plaats hen aan te moedigen om hun natuurlijke denk- en werkmethodes te gebruiken: een extra troef en meerwaarde voor elk team.

18 mei 2020

Lees meer

Is een prototype maken in een vroeg stadium, zinvol of tijdverlies?

Direct een ruw prototype maken op het moment een idee ontstaat, helpt elke multi-getalenteerde bruggenbouwer vooruit: Zowel om te testen of deze oplossing realistisch en uitvoerbaar is; Als om je voorstel uit te leggen aan je collega’s of medewerkers zodat zij mee kunnen denken bij de ontwikkeling.

20 april 2020

Lees meer

Je focus behouden of geleefd worden hoe pak je dat aan als beelddenker?

In deze hectische tijdens is er meer afleiding in je dagelijks leven en werk. Hoe combineer je dit met het bewaren van rust en balans zonder je focus te verliezen en tijd vrij te houden voor de ontwikkeling van nieuwe producten en projecten?

6 april 2020

Lees meer

Heb jij talenten voor de 21ste eeuw als multi-getalenteerde bruggenbouwer?

Dat we in de 21ste eeuw andere vaardigheden nodig hebben daar is iedereen het over eens. Alleen deze talenten leren we jongeren nog steeds niet op school. Ook al bezitten de meeste multi-getalenteerde bruggenbouwers deze als natuurlijke talenten, ook dan stimuleren we het gebruik en de ontwikkeling niet.

30 maart 2020

Lees meer

Welke opties voor samenwerking ontstaan door tegenpolen te verbinden?

Welke extra mogelijkheden ontstaan als je de tegenpolen – collega’s die totaal anders denken en werken – op een of andere manier verbindend kan laten samenwerken? Wat levert dit op voor de groep en het bedrijf? Welke elementen heb je hiervoor nodig binnen teams? Waarom wordt dit in de toekomst belangrijker?

23 maart 2020

Lees meer

Wat is het verband tussen uitzoeken en reflecteren en een theaterbezoek?

Uitzoeken en reflecteren van een situatie waarin je zelf betrokken bent, vereist dat je uit de emoties kan stappen. Eerst afstand nemen en tot rust komen alvorens je echt kan onderzoeken wat er aan de hand is. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kan een theaterbezoek je hierbij helpen?

16 maart 2020

Lees meer

Bewustwording van de verschillen creëert mogelijkheden voor het team

In het Westen hechten we veel waarde aan standaardnormen: we kunnen alles eenvoudig vergelijken ten opzichte van de maatstaf. Medewerkers die afwijken van de minimum standaard moeten dit tekort bijwerken. Naar andere kwaliteiten die ze bezitten kijken we minder, ongeachte de waarde van deze kwaliteiten.

9 maart 2020

Lees meer

Wat betekent persoonlijke groei: jezelf ontwikkelen of ont-wikkelen?

Multi-getalenteerde bruggenbouwers blijven leren. Deels omwille van hun persoonlijke interesses, deels om minder op te vallen omdat ze afwijken van de vastgelegde standaardnormen. Elke aanpassing is een extra wikkel. Omdat dit op lange termijn gevaarlijk is voor je welbevinden en functioneren, is ont-wikkelen om terug tot jezelf te komen noodzakelijk.

17 februari 2020

Lees meer

Waarom kijken multi-getalenteerde bruggenbouwers vanuit verschillende hoeken?

Vanuit verschillende hoeken naar een situatie kunnen kijken begint met het stellen van nieuwsgierige vragen. Als multi-getalenteerde bruggenbouwer heb jij al deze antwoorden nog om een zo duidelijk mogelijk beeld op te bouwen van de stand van zaken. Anderen ervaren je vragen al snel als irritante en vervelende vertragingsmanoeuvres.

10 februari 2020

Lees meer

"Waarom-vraag?" beantwoorden met "Gewoon Daarom" veroorzaakt twijfel

De waarom-vraag is het favoriete onderwerp van volwassen beeldenkers. Ze stellen hem constant ook al roepen ze hierdoor irritatie en frustratie op bij hun collega’s en leidinggevende. Als je ze in de juiste context en om de juiste reden stelt, voorkom je dat je gesprekspartners gepikeerd in de verdediging schieten.

27 januari 2020

Lees meer

5 redenen voor betere samenwerking in je team met een beelddenker.

Op zoek naar een betere samenwerking in je team als een collega beelddenker is? Neurodiversiteit gaat een topprioriteit worden, 5 redenen waarom de integratie van beelddenkers of multi-getalenteerde bruggenbouwers in teams belangrijk is om te stimuleren op de werkvloer.

20 januari 2020

Lees meer

Wat is de impact van breinvoorkeuren in communicatie?

Ieder van ons heeft een andere denkstijl of breinvoorkeur. Wat is de invloed van jouw breinvoorkeur in communicatie, de manier waarop je werkt, je favoriete manier om te leren, hoe jij omgaat met problemen en oplossingen? Waarom is de invloed van die verschillende breinvoorkeuren op de samenwerking in teams zo groot?

6 januari 2020

Lees meer
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x