Waarom zou je willen investeren in bruggenbouwen op kantoor? Het kost tijd om naar elkaar te luisteren in teams en het wederzijdse respect en vertrouwen te laten groeien. Welk voordeel levert het op om in te zetten op verbinding? Hoe draagt dit op het werk bij aan een efficiëntere manier van werken?
16 mei 2022
Ieder van ons heeft een andere denkstijl of breinvoorkeur. Wat is de invloed van jouw breinvoorkeur in communicatie, de manier waarop je werkt, je manier om te leren, hoe jij omgaat met problemen en oplossingen? Welke impact hebben de verschillende breinvoorkeuren op de samenwerking op de werkvloer?
9 mei 2022
Beelddenken of begripsdenken zijn andere denkstijlen. Waar zitten de verschillen? Welke problemen veroorzaken ze op het werk? Wat is de invloed op collega’s die anders denken? Kan een beelddenker begripsdenkers vaardigheden aanleren als dit geen natuurlijke kwaliteiten zijn? Wat kan het je opleveren?
2 mei 2022
Kunnen uitzoeken en reflecteren over situaties waarbij je betrokken bent, vereist dat je uit je emoties stapt. Afstand nemen om tot rust te komen alvorens je echt kan gaan onderzoeken wat er aan de hand is. Waar begin je? Welke stappen zet je? Hoe kan een theaterbezoek je hierbij helpen op het werk?
25 april 2022
Welke mogelijkheden ontstaan als je de tegenpolen – collega’s die totaal anders denken en werken – op een of andere wijze verbindend kan laten samenwerken? Wat levert dit op voor een bedrijf of organisatie? Wat is hiervoor nodig om de samenwerking te verbeteren? Waarom wordt dit steeds belangrijker?
18 april 2022
Je innerlijke criticus wordt gevoed door aannames en ervaringen uit het verleden. Ook al wil hij jou hiermee behoeden voor problemen, als volwassen beelddenker heeft dit negatieve gevolgen. Deze innerlijke commentator werkt blokkerend wat jouw persoonlijke ontwikkeling zal gaan afremmen of beperken.
11 april 2022
Volwassen beeldenkers stellen vaak waaromvragen. Ze gebruiken dit om extra informatie te verzamelen, ook al geeft dit al gauw irritatie en frustratie bij collega’s en medewerkers. In de goede context en met de juiste reden gesteld, kan je vermijden dat je gesprekspartners in de verdediging schieten.
4 april 2022
Een beelddenker is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen omdat ze routine verafschuwen en sneller op taken uitgekeken zijn. Gevolg: carrière switchen en onlogische loopbaan stappen over verschillende sectoren en statuten heen. Het is moeilijk om de logica te duiden op een lineaire manier in een cv.
28 maart 2022
Beelddenkers bezitten verschillende kwaliteiten en zijn eerder doeners dan aandacht te zoeken voor hun realisaties en bijdrage: Mijn leidinggevende ziet dat toch? Neen, dat is niet altijd zo! Hoe ga je de resultaten van je werk verkopen? Waarom moet je hier tijd voor vrijmaken? Wat levert het je op?
21 maart 2022
Door hun andere kijk op situaties en hun aparte manier van werken, wordt elke beelddenker geconfronteerd met afwijzing. Dit geeft hen het gevoel nog niet goed genoeg te zijn, nog te weinig kennis en ervaring te bezitten. Resultaat: hun faalangst groeit waardoor het zelfvertrouwen verder zal afnemen.
14 maart 2022
Schitteren op je werk? Voor elke multi-getalenteerde bruggenbouwer betekent dit bewust stilstaan bij het kiezen van je job, baan en werkomgeving. De juiste keuzes maken, zorgt voor het verschil in het team: Ga je schitteren als die bijzondere zwarte diamant of blijf je een onopvallende zwarte steen?
7 maart 2022
Iedereen is het eens dat we in de toekomst andere vaardigheden zullen nodig, terwijl deze talenten nog steeds weinig aandacht krijgen op school. De meeste beelddenkers bezitten deze kwaliteiten als natuurlijke talenten. Ook voor hen is er geen aandacht om het gebruik en de ontwikkeling te stimuleren.
28 februari 2022
Beelddenkers hun hoofd staat nooit stil. Elke prikkel of opmerking veroorzaakt een kettingreactie aan nieuwe ideeën of beelden in hun brein. Anderzijds is jezelf kunnen ontspannen nodig om alert en creatief te blijven op het werk. 10 praktische tips die beelddenkers helpen om snel tot rust te komen.
21 februari 2022
5 praktische tips voor een betere samenwerking in je team als een collega beelddenker is. Neurodiversiteit zal belangrijker worden om het hoofd te bieden aan toekomstige uitdagingen. Daarom hebben teams er alle belang bij om beter samen te werken ondanks de onderlinge verschillen tussen teamleden.
14 februari 2022
Planmatig te werk gaan, kost beelddenkers moeite. Stap voor stap werken helpt om je aandacht erbij te houden. Het laat toe continu de resultaten te meten en het proces snel bij te sturen indien nodig. Maar opgelegde systemen en routine activiteiten ervaren beelddenkers als vervelend en demotiverend.
7 februari 2022
We hechten veel waarde aan standaardnormen hierdoor is alles eenvoudig te meten ten opzichte van de maatstaf. Medewerkers die afwijken van de minimum standaard moeten tekorten bijwerken; Terwijl hun andere kwaliteiten minder aandacht krijgen om te ontwikkelen en in te zetten voor het teamresultaat.
31 januari 2022
Neurodiversiteit krijgt steeds meer aandacht op het werk. Onbewust blijven bedrijven het aanpassingsgedrag van beelddenkers en multi-talent leiders ontwikkelen. In plaats deze profielen aan te moedigen om hun natuurlijke denk- en werkmethodes te gebruiken en te ontwikkelen ten voordele van het team.
24 januari 2022
Een eenvoudig testmodel maken als een idee ontstaat, helpt elke beelddenker vooruit: Om te testen of deze oplossing realistisch en uitvoerbaar is; Of om je voorstel makkelijk uit te leggen aan je collega’s of medewerkers zodat zij mee kunnen denken bij de verbetering en ontwikkeling van het project.
17 januari 2022
Hoe de teamwerking verloopt, hangt af van de teamleden en de teamleider. Met de ene zal het vlotter lopen dan de andere. Multi-getalenteerde leiders hebben van nature een andere leiderschapsstijl. Deze 7 handige tips helpen je om het samenwerken in jouw team te verbeteren en problemen te voorkomen.
10 januari 2022
Beelddenken is zoals dyslexie, HSP, hoogbegaafd, enz. een label. Mensen die op een of andere wijze afwijken van de norm. Terwijl de kracht of meerwaarde net zit in de unieke talenten, die je pas ziet door voorbij de omschrijving te kijken. Welke andere definities beschrijven gelijkaardige profielen?
3 januari 2022
Elke beelddenker herkent dit dilemma: Jezelf aanpassen of op jouw manier blijven werken. Aanpassen zorgt voor stress en frustratie en doet je je kwaliteiten verliezen. Op jouw wijze werken geeft je energie en is motiverend. Zelfzorg op het werk leert je beiden te verbinden en boost je zelfvertrouwen.
27 december 2021
Een over-emotionele reactie op het werk zorgt voor vervelende situaties. Veel beelddenkers herkennen dit. Waarom komt het juist bij deze profielen meer voor? Hoe herken jij deze situaties voor het te laat is? Wat kan je veranderen zodat dit patroon geen negatieve invloed heeft op je zelfvertrouwen?
20 december 2021
Multi-getalenteerde bruggenbouwers zijn pioniers omdat ze alles in vraag stellen en oplossingen voorstellen die nog niet bestaan. Ze moeten dus constant hun grenzen verleggen hoewel dit met angst, twijfel en mislukken gepaard gaat. Hoe blijf je uit je veilige comfortzone stappen ondanks tegenslagen?
13 december 2021
De ene werkt graag in een rustige omgeving, de andere heeft een werkplek nodig die inspireert. Beelddenkers zijn snel afgeleid en houden van afwisseling. Wat is de invloed van de werkomgeving? Hoe ziet de ideale werkplek er uit? Welke veranderingen breng je zelf aan in werksituaties als beelddenker?
6 december 2021
Elke beelddenker lost een probleem op door naar het totaalbeeld te kijken. Logisch om de stappen ervoor en wat erop volgt, ook mee te nemen van bij de start. Collega’s ervaren dit als het oplossingsproces complexer maken en vertragen. Waardoor de samenwerking en de communicatie stroever zal verlopen.
29 november 2021
De meeste beelddenkers hebben een gezonde dosis spanning nodig om aan taken te beginnen. Het lijkt op uitstelgedrag. Door er op het laatste moment te starten, komen ze in tijdnood. Dit zorgt voor stress en frustratie. Waarom overkomt hen dit telkens? Wat is de invloed van het brein in deze situatie?
22 november 2021
Al spreken de meeste mensen in Vlaanderen en Nederland Nederlands, er ontstaan misverstanden en frustratie in teams op het werk. Wat veroorzaakt die spraakverwarring? Welke gevolgen heeft dit? Hoe vermijd je communicatieproblemen door taalverschillen waardoor teams elkaar totaal verkeerd begrijpen?
15 november 2021
De ene medewerker vertrekt vanuit het overzichtsbeeld om een oplossing te bedenken. Andere teamleden beginnen met het analyseren van de eerste stap. Hoewel beiden zoeken naar een oplossing, werken ze met 2 verschillende werkmethodes. Hoe kunnen deze verschillen methodes de samenwerking bevorderen?
8 november 2021
Een volwassen beelddenker op het werk heeft andere kwaliteiten dan zijn collega’s en ervaart hierdoor voor- en nadelen. Inzichten over deze 10 kenmerken van beelddenken leert je anders kijken en helpt om hun natuurlijke talenten te ontwikkelen. Dit levert meerwaarde voor de beelddenker en zijn team.
1 november 2021
Verbeeldingskracht helpt bij het vinden van atypische oplossingen of toepassingen voor problemen. Het is 1 van de talenten van de toekomst. Door de informatie te combineren met al beschikbare kennis en ervaringen in je brein, ontstaan nieuwe oplossingen. Op deze manier zien beelddenkers oplossingen.
25 oktober 2021
Multi-getalenteerde bruggenbouwers leren het best door af te kijken en te kopiëren. Ook op het werk en toch zijn ze geen copycats! Beelddenkers bestuderen nooit een handleiding zonder praktijk informatie. Ervaringsleren begint voor beelddenkers met afkijken maar ze nemen zelden iets klakkeloos over.
18 oktober 2021
Wat is de link tussen de know-like-trust factor en het opbouwen en onderhouden van een zakelijk netwerk? Waarom zou je hierin investeren op het werk? Wat maakt dat het voor beelddenkers belangrijker is om te investeren in goede relaties met collega’s, teamleden, managers, klanten en leveranciers?
11 oktober 2021
Er zijn vergelijkbare profielen aan multi-getalenteerde bruggenbouwers. Elk heeft met een eigen naam die naast en door elkaar gebruikt worden. Universele kwaliteiten zoals een Zwitsers zakmes is een gemeenschappelijke kenmerk. Wat is de rol van deze profielen in teams op de werkvloer en als leider?
4 oktober 2021
De ene collega werkt graag volgens een vastgelegde procedure, terwijl de andere zich ergert aan opgelegde werkmethodes. Elk manier heeft voor- en nadelen. Het heeft impact op je motivatie en welbevinden op het werk. Weet jij wat je als beelddenker verkiest? Waarom zorgt de andere optie voor stress?
27 september 2021
Op welke manier helpt persoonlijke ontwikkeling jou om de regie over je leven op te pakken? Waarom is persoonlijk leiderschap belangrijk voor ieder van ons zelfs indien jij geen team leidt? Waar begin je? Hoe pak je het aan zodat dit een kompas wordt wat je helpt bij je keuzes in je dagelijks leven?
20 september 2021
Beelddenkers zijn nieuwsgierig om mee te denken en te helpen met problemen. Het blijft lastig om naar de presentatie van hun ideeën te luisteren. Ook al zijn het razendsnelle denkers, ze spreken ontzettend langzaam omdat hun gedachten nooit stoppen en ze terzelfdertijd zoeken naar de juiste woorden.
13 september 2021
Hoeveel zelfvertrouwen heb je? Beelddenkers ontwikkelen eigen werkmethodes die afwijken van de standaard werkwijzen. Is je vertrouwen sterk genoeg om trouw te blijven aan je manier van werken of durf je dit niet te tonen? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kan je hiermee je zelfvertrouwen vergroten?
6 september 2021
Leerstijlen verschillen, veel leermethodes zijn minder passend voor beelddenkers. Als je stap voor stap kennis aanreikt, zie je pas op het eind het resultaat. Er is vooraf geen aandacht voor context en de onderlinge verbanden, cruciale informatie om de nieuwe kennis correct te verwerken in hun brein.
30 augustus 2021
Beelddenkers verzamelen en ordenen kennis op een aparte manier. Het lijkt alsof ze in chaos werken, zonder dat er enige vorm van logica of structuur is terug te vinden. Hoewel een onbruikbaar systeem voor anderen, zit er een persoonlijke logica in. Hoe ga je hier positief mee om in een werksituatie?
23 augustus 2021
In het Westen leren we om een probleem stap voor stap aan te pakken. Beelddenkers zien eerst de oplossing en gaan daarna pas terugkijken hoe ze tot de oplossing kunnen komen. Misverstanden ontstaan omdat collega’s onbewust zijn van de verschillende manieren van aanpakken en probleemoplossend denken.
16 augustus 2021
Hoe ervaar jij tijd? In een lineaire wereld draait alles om klokkentijd: activiteiten worden gepland op vastgelegde momenten. Voor beelddenkers lijkt tijd meer op een constante beweging. Ze beleven tijd als een ruimte waar alles op hetzelfde moment gebeurt zonder onderscheid in plaats of tijdstip.
9 augustus 2021
Beelddenkers hebben de neiging om zichzelf telkens te verdedigen. Hierdoor ga je in gesprek sneller defensief reageren. Een verdedigingsreflex ontstaan in de kindertijd. Een patroon wat toen nuttig was maar op de werkvloer tegen je werkt. De situatie is gewijzigd: je bent opgegroeid en meer ervaren.
26 juli 2021
Waarom lijken beelddenkers verhalenvertellers met een onduidelijke en chaotische boodschap? Hoe komt het dat de leidinggevende en collega’s hen moeilijk kunnen begrijpen? Wat veroorzaakt deze verwarring? Hoe pak je dit probleem aan zodat het vertrouwen en de samenwerking optimaal blijft in het team?
19 juli 2021
Beelddenkers weten intuïtief welke oplossing zal werken. Omdat dit buikgevoel is, ontbreken rationele elementen die bewijzen dat dit de beste oplossing is. Daarom zwijgen beelddenkers sneller dan te vertrouwen op hun gevoel en intuïtie. 3 tips om intuïtieve weten en data te gebruiken als aanvulling.
12 juli 2021
Rustig bij jezelf blijven en rustmomenten inplannen. Waarom is dit belangrijk voor beelddenkers om optimaal te kunnen blijven functioneren op het werk? Wat gebeurt er met het vertrouwen als je emoties de overhand nemen? Praktische tips om in alle rust in gesprek te blijven en discussies te vermijden.
5 juli 2021
Door hun emotionele reacties lijkt een beelddenker een drama queen op het werk. Omdat de emoties alle aandacht trekken, reageren collega’s en leidinggevenden op de boodschapper en hoort niemand de echte boodschap. Het knaagt aan hun zelfvertrouwen. Hoe maak je hiervan iets positief en constructief?
28 juni 2021
Een beelddenker denkt sneller dan hij zijn denkproces kan uitleggen. Dit maakt het voor je collega’s, medewerkers, klanten of leveranciers, lastig om jouw voorstellen te begrijpen en te beoordelen. 3 praktische tips om je te helpen makkelijker vertrouwen op te bouwen en de samenwerking te verbeteren.
21 juni 2021
Multi-getalenteerde bruggenbouwer én projectmanager? Hoe stuur jij je teamleden aan om als groep beter te functioneren zonder dat je hun directe manager bent? Hoe vind je een evenwicht tussen je persoonlijke stijl van leiding geven en de noden van je teamleden? Waar loopt het mis? Hoe beter samenwerken?
14 juni 2021
Voor elke beelddenker is zelfkennis belangrijk. Zodra je bewust bent van de onderlinge verschillen en de mogelijke misverstanden, kan je de basisoorzaak aanpakken om zelf zekerder over te komen. Zonder je persoonlijk leiderschap of zelfinzicht, blijf je jezelf aanpassen en enkel symptomen bestrijden.
7 juni 2021
Oplossingen laten zien of ideeën presenteren zodat ze begrepen worden door je teamgenoten, het lijkt eenvoudig. In de praktijk is dit voor veel beelddenkers minder evident om betrouwbaar over te komen. Hoe pak je dit aan om gehoord te worden zonder arrogant, emotioneel of gefrustreerd over te komen?
31 mei 2021
Afleiding en multitasken voelt natuurlijk voor beelddenkers. Hierdoor verspillen ze echter veel van hun kostbare tijd en energie. Terwijl hun associatieve brein dit juist nodig heeft om alert en geïnspireerd te blijven; Je ontdekt 3 praktische tips om op een positieve manier met de paradox om te gaan.
24 mei 2021
Voor beelddenkers is het moeilijk om de gepaste baan of beroep te vinden. De perfecte job bestaat niet omdat elke beelddenker een unieke combinatie aan kwaliteiten, kennis en ervaring bezit. Sommige kwaliteiten hebben ze allen gemeen, andere totaal niet waardoor de onderlinge verschillen groot zijn.
17 mei 2021
Waarom is het zo belangrijk om resultaten te laten zien op het werk? Anderen zien dit toch? Zonder sprekende resultaten, kan een beelddenker hard werken zonder dat de leidinggevende of collega’s zien wat ze bijdragen aan het teamresultaat! Hun werk tonen is makkelijker dan kort en bondig uitleggen.
10 mei 2021
Als beelddenkers in gesprekken van de hak op de tak springen, ervaren ze dit zelf als normaal. Voor elke stap voor stap denker of niet-beelddenker is zo’n verhaal volstrekt onverstaanbaar. Wat gebeurt er op dat moment in het hoofd van een beelddenker? Hoe maak je als beelddenker jezelf verstaanbaar?
3 mei 2021
Wat maakt beelddenkers zo’n gevoelige mensen die op het werk over-emotioneel lijken te reageren op futiliteiten? Waarom lijken ze op dat moment alle controle en logisch denken te verliezen? Hoe ervaren ze dit zelf? Welke aanpak werkt om uit de vicieuze cirkel van emoties te stappen? Wie kan hen helpen?
26 april 2021
Hoe ervaart een beelddenker de werkomgeving en op welke manier beleven ze de dagelijkse activiteiten op het werk? Op een totaal andere manier dan de manager, collega’s of medewerkers: Net alsof een beelddenker problemen nodeloos ingewikkeld wil maken en zich ook nog wil moeien met andere projecten.
19 april 2021
Als een beelddenker zegt “ik zie het niet”, wil hij aangeven dat hij niet kan volgen. Hij begrijpt je verhaal of de opdracht niet. Hem negeren of belachelijk maakt omdat hij iets eenvoudigs niet snapt, zal de situatie slechter maken. Hoe pak je dit aan als beelddenker zelf of mensen in hun omgeving?
12 april 2021
Durf je tijd maken om echt naar je collega te luisteren? Of bouw je zonder te luisteren snel verder op je eigen oordeel en inzichten? Hoe beperken oordelen en vooronderstellingen de groeimogelijkheden van beelddenkers? Waarom voelen ze zich hierdoor niet erkend? Ga je voor stimuleren of demotiveren?
5 april 2021
Ontbrekende vaardigheden wegen zwaarder negatief door in de beslissing of je een functie al dan niet krijgt. Terwijl hierin net de grootste troeven of kansen liggen voor elke beelddenker. Hoe buig je deze minpunten om naar je unieke beelddenkerskwaliteiten? Begin direct met deze 3 tips op je werk.
29 maart 2021
Sterke beelden spreken ieders verbeelding aan. Beelddenkers kunnen een complex probleem om zetten in een krachtig beeld. Dit vergroot het probleem uit zonder bedreiging of schuldigen aan te duiden. Beeld kan iedereen inzetten als krachtig instrument om de samenwerking op de werkvloer te verbeteren.
22 maart 2021
Mensen onderverdelen in verschillende vakken, ieder van ons doet het. Op het werk is dit handig om kwaliteiten en ervaring van mensen snel te vergelijken. Maar wat als je zoals de meeste beelddenkers in geen enkel vak hoort? Omdat je van veel dingen iets afweet, maar nergens echt de expert in bent?
8 maart 2021
Op het werk gaat alles vlug. Verder bouwen op de informatie die via verschillende kanalen binnenkomt en vooronderstellingen maken, helpt jou om sneller te handelen. Wat als je hierdoor denkfouten maakt als beelddenker. Welke invloed hebben deze aannames op jouw zelfbeeld en je positie in jouw team?
1 maart 2021
Ben je op zoek naar een 1ste ruwe indicatie of je voorkeur denkstijl beelddenken of woorddenken is? Deze vragenlijst in de screening test voor volwassen beelddenkers op het werk, geven een indicatie. Doe de online test. Ontdek wat je voorkeur is en de unieke beelddenkerskwaliteiten die je typeren.
2 augustus 2021
Hoe kom je zelfzeker over met een CV wat lijkt op een patchworkdeken? Het tegenovergestelde van carrière met een duidelijke richting. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, job of baan, lijkt dit eerder een handicap dan een troef. Hoe verhoog jij je kans om naar waarde beoordeeld te worden?
18 januari 2021
In een gesprek waarderen anderen jou omdat je direct meedenkt. Je motiveert mensen met je ideeën en oplossingen. Collega’s en leiders willen je er graag bij om verbindend samenwerken te stimuleren. Komt het tot een samenwerking, dan gaat de communicatie mis en loopt samenwerken in de groep stroef.
11 januari 2021
Dit geldt nog meer voor elke multi-getalenteerde bruggenbouwer! Als je op je chaotische en ongestructureerde manier anderen je oplossing wil vertellen, haken ze vaak lachend af. Ze begrijpen niet waar jij het over hebt. Hoe jij hen kan helpen. 1 beeld of tekening kan het verschil voor je maken.
14 december 2020
Confirmeren aan opgelegde processen en systemen, kost elke beelddenker extra energie en tijd waardoor hij zijn authentieke talenten verliest. Hoe combineer je het beste van 2 tegengestelde werelden: Kiezen voor je eigenheid zodat jij je talenten verder ontwikkelt. En jezelf aanpassen zonder dat het je al je energie kost? Hoe hou je deze balans in evenwicht?
7 december 2020
Keuzes maken en beslissingen nemen, ervaren beelddenkers in veel situaties als verliezen. Het verliezen van opties en mogelijkheden maakt dat jij jezelf vastzet. Het voelt als een beperking van de oneindige mogelijkheden. En toch is kiezen nodig om doelen te bereiken en geen onbesuisde beslissingen te nemen. Het is zelfs perfect te combineren en te versterken, met de unieke beelddenkerskwaliteit van omdenken.
30 november 2020
Anders denken dan je collega’s of leidinggevende, is lastig. Niemand vindt het fijn om hierdoor op te vallen op het werk. Als beelddenker of een persoon met een andere afwijking, ben je anders. Vertel jij dat op het werk? Waarom zou je dit doen bij het eerste contact of waarom vertel je het juist niet?
26 oktober 2020
Wat gebeurt er als je beelddenken als etiket krijgt in een werkomgeving? Welke stappen doorloop je alvorens je het een plaats kan geven? Jouw persoonlijk groeiproces leidt uiteindelijk naar aanvaarding omdat de nieuwe kansen pas zichtbaar worden zodra je voorbij het label leert kijke het label leert kijken.
19 oktober 2020
Een misverstand is gauw gebeurd waardoor multi-getalenteerde bruggenbouwers zich makkelijk onbegrepen voelen. Er zijn altijd meerdere mogelijkheden of oplossingen voor eenzelfde vraag of situatie mogelijk. Als ervan uit gegaan wordt dat er slechts 1 juist is, ontstaan problemen en frustratie.
12 oktober 2020
Werkwijze: stap voor stap of vertrekken van een totaalbeeld? 2 verschillende manieren om tot resultaat te komen bij het oplossen van problemen. Onbewust door en naast elkaar, zorgt dit voor misverstanden, ergernis en frustratie bij de teamleden. Zo verlies je de positieve elementen van elke methode.
23 mei 2022
Luisteren naar de boodschap van een beelddenker kost je geduld en tijd. Tijd die op het werk meestal ontbreekt. Hierdoor loop je ook waardevolle inzichten en ideeën mis. Als beelddenker zelf voel je je in zo’n situatie niet gehoord. Leer hoe aanwezig zijn, Nivea, oma en LSD je op weg helpen!
28 september 2020
Extraverte mensen halen energie en kracht uit hun omgeving, terwijl introverte mensen dit in zichzelf vinden. Zijn beelddenkers extroverte personen die in bepaalde situaties ook introvert zijn? In dit geval zijn ze dus ambivert. Waar zitten de verschillen?
21 september 2020
Snel iets nieuws leren en jezelf aan passen, dat kost je geen moeite. Ondanks je uitgebreide kennis en ervaring durf jij jezelf geen expert noemen omdat je het doorzettingsvermogen mist om je echt lang in één onderwerp te verdiepen. Maar waarvoor mogen je collega’s jou altijd bellen? Waar ben jij zo ontzettend goed?
14 september 2020
Hoe groot is het percentage beelddenkers en begripsdenkers in een groep? Waarom lopen onbewuste beelddenkers gevaar op de werkvloer? Wat is hun meerwaarde voor bedrijven en hoe zorg je ervoor dat ze succesvol zijn in groepen of teams?
31 augustus 2020
In welke baan of job blink je als beelddenker uit? Welke functie of rol past het best in een bedrijf voor multi-getalenteerde leiders? Wat hebben ze nodig om optimaal te kunnen functioneren zodat ze hun unieke kwaliteiten benutten om de teamdoelstellingen te halen? Welke randvoorwaarden of elementen zorgen voor een positief resultaat op vlak van efficiëntie en samenwerking?
24 augustus 2020
Het associatieve brein van multi-getalenteerde bruggenbouwers of beelddenkers zorgt makkelijk voor een chaotische manier van werken. Het brein van deze profielen lijkt constant met een taak of opdracht bezig te zijn waardoor ze het gevoel krijgen dat de afwerking of uitwerking al ver klaar is. Het associatief denken zorgt bovendien voor extra veel afleiding, waardoor taken niet of slecht afgewerkt worden. Wat is hier aan de hand? 5 tips die je helpen om efficiënter en productiever te werken.
22 juni 2020
Hoezo vragenstellen werkt? 3 eenvoudige tips om toe te passen om als multi-getalenteerde bruggenbouwer je idee of oplossing met anderen op het werk te delen. De kunst van het vragenstellen helpt je collega’s of medewerkers en jezelf om suggesties samen verder te ontwikkelen en uit te voeren.
25 mei 2020
In deze hectische tijdens is er meer afleiding in je dagelijks leven en werk. Hoe combineer je dit met het bewaren van rust en balans zonder je focus te verliezen en tijd vrij te houden voor de ontwikkeling van nieuwe producten en projecten?
6 april 2020
Multi-getalenteerde bruggenbouwers blijven leren. Deels omwille van hun persoonlijke interesses, deels om minder op te vallen omdat ze afwijken van de vastgelegde standaardnormen. Elke aanpassing is een extra wikkel. Omdat dit op lange termijn gevaarlijk is voor je welbevinden en functioneren, is ont-wikkelen om terug tot jezelf te komen noodzakelijk.
17 februari 2020
Vanuit verschillende hoeken naar een situatie kunnen kijken, begint met het stellen van nieuwsgierige vragen. Als beelddenker heb jij deze antwoorden nodig om een zo duidelijk mogelijk beeld op te bouwen van de stand van zaken. collega's ervaren dit als irritante en vervelende vertragingsmanoeuvres.
10 februari 2020