Andere namen, definities of omschrijving voor een beelddenker profiel?

Welke omschrijving voor een beelddenker bestaan er nog?

Andere veel gebruikte  benamingen of definities zijn onder andere:



Wat is de bruggenbouwer competentie?

De bruggenbouwer competentie is de vaardigheid om verschillende zaken te combineren of te verbinden.

Een bruggenbouwer bezit de gave om mensen te verbinden om hen te laten samenwerken, van elkaar te leren of kennis te delen. Dit kan gaan over mensen uit verschillende werkvelden of netwerken om andere te helpen. 

Dit verbinden kan gaan over mensen, kennis en ervaring of een combinatie hiervan.


3 Kenmerken van een bruggenbouwer:

Waaraan herken je zo’n bruggenbouwer in een groep?

  • Iemand die oprecht geïnteresseerd is en op elk moment met je mee wil denken.
  • De collega die veel vragen stelt en naar je verhaal luistert om te begrijpen waar het over gaat.
  • Mensen met een groot en divers netwerk die het fijn vinden om mensen te introduceren zodat ze elkaar kunnen helpen of samenwerken.


Welke beschrijving past best voor multitalenten?

Multitalenten zijn mensen die verschillende talenten of kwaliteiten bezitten in zeer uiteenlopende kennisdomeinen. Denk bijvoorbeeld aan een dokter in een van de exacte wetenschappen die ook als klassiek geschoold muzikant speelt in een toporkest.

Een van de meest bekende multitalenten was ongetwijfeld Leonardo da Vinci. Naast schilder, ambachtsman, beeldhouwer, architect en ingenieur. Veel van zijn werken en ontdekkingen spreken vandaag nog steeds tot de verbeelding.

1 beeld zegt meestal meer dan 1000 woorden en dat klopt 100% voor dit beeld om T-shape profielen te beschrijven.


Labels en etiketten en hun omschrijving:

Welke omschrijving voor een beelddenker of label je ook verkiest, dit kan je helpen om rust te vinden: Je bent niet alleen er zijn nog mensen die zo denken en werken.

Collega Philippe Bailleur beschrijft in deze blog: Sommige labels helpen... mensen om zelf te groeien, zolang dit label zelf als de mens die we het etiket opkleven hierdoor niet in een negatieve hoek duwen. 

Labels beschrijven de verschillen tussen neurotypische en neurodivergente profielen. Als je deze verschillen op een constructieve manier leert samen te laten werken, ontstaan sterke teams. Deze combinatie zorgen voor super teams die als groep veel betere resultaten kunnen realiseren. Iets wat elk teamlid apart nooit voor elkaar zou kunnen krijgen.


numentum screening test volwassen beelddenker doe de online test en ontdek het beelddenken testen omschrijving beelddenker

Beelddenken test

Wil je weten of jij een voorkeur hebt voor beelddenken of begripsdenken?

Deze test voor beelddenken bij volwassenen geeft je een goede indicatie.




Talenten van de toekomst

Deze bijzondere profielen bezitten een aantal kwaliteiten die in de toekomst aan belang zullen toenemen. Het zijn natuurlijke talenten waar ze zich niet altijd bewust van zijn. Omdat de meeste aandacht op dit moment nog steeds gaat naar het bijwerken van tekorten. Dit zijn de activiteiten waar ze niet goed in zijn. Bovendien kost dit enorm veel energie en tijd en werkt het demotiverend.


Herken jij jezelf in deze omschrijving voor een beelddenker?

Het anders-zijn, gaat pas op een positieve manier voor jou werken als je deze bijzondere kwaliteiten leert omdenken naar een extra troef of uniek talent.

Op dat moment ga je deze extra kwaliteiten verder ontwikkelen in plaats van te blijven vasthangen aan de tekorten die anders-zijn met zich meebrengt. Jouw meerwaarde zit in die extra kwaliteiten en niet in de ontwikkeling van je minder sterke kwaliteiten!


Denk aan een sporter of muzikant: Door te oefenen ontwikkelen ze hun natuurlijk talent en worden ze nog beter in hun vak.

Jezelf blijven aanpassen, betekent dat je gaat werken om beter te worden in taken of activiteiten waar je geen natuurlijk talent voor hebt. Dit kost je veel extra moeite en energie om hier beter in te worden.

Terwijl je hierin nooit zal uitblinken of waardering in verhoudingen tot je inspanningen voor zal ontvangen.
Daarnaast ga je door te werken aan je tekorten, de ontwikkeling van je natuurlijke talenten verwaarlozen.


Hoe kan jij als beelddenker je beelddenkerstalenten beter gebruiken?

Jouw unieke troeven en mogelijkheden worden pas zichtbaar, zodra jij het label of etiket kan loslaten. Door te leren hoe je voorbij het label kan kijken, ontstaan vanzelf nieuwe opties.

Als beelddenkercoach begeleidt Saskia Smet van Numentum je graag op dit ontwikkel-pad zodat je ontdekt hoe je je tekorten kan omdenken naar jouw troeven.

Saskia heeft zich gespecialiseerd in beelddenken op de werkplek. Ze deelt via deze blog tips voor volwassen beelddenkers in een werk omgeving.


Daarnaast is community manager van Multi Talent Leider netwerk op het Multi Talent Leader Platform. Dit is leer- en community platform van Numentum om beelddenkers op het werk te verenigen.


Het voorbeeld van andere beelddenkers inspireert om zelf met je bijzondere beeldenkerskwaliteiten aan de slag te gaan:

  • Door gesprekken en uitwisseling met collega’s ontdek je dat je niet alleen bent.
  • Interactie met andere beelddenkers werkt stimuleren om ook zelf je beelddenkerskwaliteiten verder te ontwikkelen en hiermee te gaan experimenteren.
  • Ook al lijk je nu af te wijken van de huidige norm, beelddenkers bezitten een aantal talenten die in de toekomst als maar belangrijker zullen worden in de werkomgeving.


Als je geen rolmodellen of voorbeelden ziet, ontdek je nooit welke verschillende mogelijkheden er zijn om jouw unieke beelddenker talenten in te zetten op het werk.


Bespreek je de mogelijkheden liever eerst telefonisch met Saskia?

Boek een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Saskia maakt graag tijd om jouw vragen over de begeleiding van volwassen beeldenkers op de werkvloer te beantwoorden.

Bewustwording van de verschillen en persoonlijke ontwikkeling van elke volwassen beelddenker zijn belangrijke thema’s in de begeleidingstrajecten van Numentum. Daarnaast zijn het verbeteren van de communicatie en de samenwerking op het werk ook belangrijke elementen die aan bod zullen komen.



Opmerking van de auteur: 

Dit artikel verscheen voor het eerst op 28 december 2020. Deze publicatie wordt regelmatig aangevuld met de laatste nieuwe inzichten. De laatste update is gebeurd op 15 mei 2023.


Bron afbeeldingen: Numentum & Drawify


15 mei 2023

Andere namen, definities of omschrijving voor een beelddenker profiel?
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x