Over Saskia

BEGELEIDER, SPARRINGPARTNER, ADVISEUR, FACILITATOR, TRAINER, COACH EN MENTOR VOOR MULTI-GETALENTEERDE LEIDERS


“Saskia heeft een hele open geest, en beheerst de kunst van het vragen stellen helemaal, ze stelt de juiste vragen, on the spot, geeft je de ruimte om ze te laten landen en bouwt rustig verderop je antwoord, zo opent ze een stukje mee de weg naar het vinden van de essentie.. “

Karen Peirens
Congaz


Saskia creëert rust en vergroot het zelfvertrouwen van beelddenkers of multi-getalenteerde bruggenbouwers op het werk, zodat:

 • communicatieproblemen afnemen,
 • efficiëntie en productiviteit toenemen,
 • verbindend samenwerken ontwikkeld wordt.

Ook al is de weg waarop je dit doel willen bereiken nog onduidelijk. Ze zorgt ervoor dat je stappen zetten om meer resultaat te behalen met minder moeite en minder tijd.


Wat levert haar ervaring jou op?

In 2006 ontdekte ze beelddenken door haar kinderen. Anders kijken en werken heeft een ingrijpend effect op je persoonlijke ontwikkeling:

 • Je leert als kind al heel jong om je aan te passen aan de rationele manier van denken en werken. Het rationele denken overheerst in onze dagelijkse omgeving.
 • Als je jezelf hebt leren aanpassen om zo weinig mogelijk op te vallen, herken je jezelf vaak niet meer direct in de kenmerken van volwassen beelddenkers. Het duurt dan een tijd voor alle puzzelstukken op de juiste plaats vallen. En je beseft dat je ook een multi-getalenteerde bruggenbouwer of beelddenker bent.numentum saskia smet beelddenker coach sparringpartner begeleider passie gedichtWat gebeurt er als jij jezelf gaat aanpassen?

Jezelf aanpassen betekent dat je steeds meer aangeleerde vaardigheden gaat gebruiken in plaats van je unieke natuurlijke kwaliteiten – zoals je beelddenker talenten, jouw communicatiestijl, je manier van werken, jouw methode om problemen op te lossen, je bruggenbouwer competentie, enz.

Iets wat aangeleerd is, kost je altijd meer moeite. Hoe beter je hierin wil worden, hoe meer energie het je zal kosten. Je zal met jouw aangeleerde vaardigheid, nooit hetzelfde resultaat bereiken als iemand die hiervoor een natuurlijk talent bezit en minder zelfzekerder overkomen.

Constant jezelf aanpassen vergroot het gevaar op lange termijn voor burn-out, bore-out of andere fysieke klachten.Wat kan Saskia voor jou betekenen?

Ik zet mijn expertise uit mijn verschillende rollen en functies in om jou meer rust en vertrouwen te bezorgen zodat jij je doel behaalt.

 • Coaching leerde me om goede vragen te stellen en te luisteren.
 • Creativiteitstechnieken geven me de kans om een en ander in vraag te stellen en samen met jou nieuwe mogelijkheden te ontdekken en te onderzoeken.
 • Met mijn ervaring als kwalititeitsmanager en auditor, help ik jou om veranderingen en procesverbeteringen uit te tekenen.
 • Als ondernemer weet ik wat belangrijke elementen zijn in je bedrijfsvoering.

Uit deze expertise-koffer gevuld met meer dan 30 jaar kennis en ervaring uit de bedrijfswereld, haal ik wat jij nodig hebt om je volgende stap te zetten.

Ik pas me aan je aan omdat jouw doel en resultaat voorop staan. Dit geeft jou alle flexibiliteit om je persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen. Je krijgt de handvaten en tools aangereikt die je op dat moment nodig hebt.


“De inzichten uit mijn persoonlijk breinvoorkeuronderzoek helpen me tot op de dag van vandaag om bewuste keuzes te maken. Ik heb bepaalde passies of talenten. Daar wil ik op een positieve manier mee naar buiten komen.”

Tanguy De LestréSamenwerken?

Hoe verloopt jouw begeleidingstraject?
Ervaring leert dat deze trajecten intensief zijn. Het heeft invloed op verschillende niveau’s zowel op werkvlak als in je privé leven omdat je aan 3 basiselement gaat werken:

 1. Bewustwording van de verschillen
 2. Zelfzorg en zelfkennis
 3. Verbindend samenwerken en communicatie

Elke sessie levert jou resultaat op verschillende niveaus:

 • op korte termijn: quick wins of directe resultaten om te motiveren
 • op middellange termijn
 • en lange termijn veranderingen.

Omdat verschillende elementen van jouw persoonlijke situatie aan bod komen, zijn de meeste begeleidingstrajecten over een langere periode gespreid.
Alleen op deze manier is duurzame en blijvende verandering mogelijk. Want groeien en je persoonlijke leiderschapsstijl ontwikkelen, betekent kritisch durven kijken naar jezelf.

Maak er werk van & vraag informatie
Het Multi-Talent Communicator programma is een zeer krachtig traject voor elke beelddenker of multi-getalenteerde bruggenbouwer. Je hebt eerst inzichten nodig in je eigen functioneren alvorens je kan veranderen en jezelf ontwikkelen.”

Miriam Bierhaus
Oecumenisch coach, begeleider, trainerHoe ben ik tot hier gekomen?

Luisteren en alle informatie samenvoegen, is vanaf mijn eerste werkervaring het uitgangspunt geweest.


Ik ben mijn carrière gestart in de farmaceutische industrie. Je kan theoretisch een werkbeschrijving opstellen die in praktijk onmogelijk uitvoerbaar is. Luisteren naar de arbeiders om te begrijpen waarom een productielijn in bepaalde omstandigheden niet zo kan werken, is dan absoluut noodzakelijk om tot een oplossing te komen.


Communicatie problemen – taalverschillen of andere manieren van praten & denken – liggen zonder dat je het beseft aan de basis van veel misverstanden. Dit veroorzaakt ergernis en frustratie als jij je boodschap kort en krachtig wil overbrengen omdat je gehoord wil worden. Omdat je verhaal hierdoor onduidelijk wordt, willen je medewerkers, collega’s of leidinggevende niet naar je luisteren. 

Met die communicatie inzichten gaan we aan het werk om je persoonlijke stijl te ontwikkelen en de samenwerking te verbeteren zodat je contact leert maken en je ideeën en waardevolle kennis kan delen met je medewerkers, collega’s en je manager.HEB JIJ EEN LOOPBAAN MET VERSCHILLENDE BOCHTEN?

Mijn profiel op LinkedIN laat zien dat ik regelmatig een andere richting uitga. Misschien voor een buitenstander niet altijd helemaal logisch. Het lijkt meer op van alles wat dan één duidelijke focus te hebben.numentum Saskia Smet quote Steve Jobs
Dat klopt!

En toch zit er een logica in als je achterom kijkt. Door terug te kijken, merk je een rode draad doorheen de verschillende carrière stappen.

Wat is jouw rode draad doorheen je carrière?
Elementen die in elke periode van mijn loopbaan zie terugkomen zijn:

 • luisteren
 • vragenstellen
 • ideeën geven
 • inspireren
 • motiveren


Klopt dat voor jou ook?

Door alle ervaring en kennis uit verschillende sectoren samen te laten werken, ontstaan er constant nieuwe inzichten en oneindig veel mogelijke combinaties.

Leerbloem ontwikkeld door Saskia Smet van Numentum

Een leerbloem, zou een logische en overzichtelijke voorstelling zijn dan een chronologische opsomming om alle kennis en ervaring samen te brengen.

In zo’n beelddenkerstalenten leerbloem krijgen zowel activiteiten, kennis en ervaring uit mijn werkomgeving als hobby’s een plaats. Alles komt samen en beïnvloedt elkaar waardoor kruisbestuiving een uniek geheel ontstaat.

Verander jij net als ik ook regelmatig van interesses?


Wil je de mogelijkheden met Saskia bespreken?

Neem contact op om het samen te bespreken op welke vlakken Saskia ook jouw begeleider of sparringpartner kan zijn.


Bron vermelding afbeeldingen: Numentum en Drawify

Over Saskia
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x