intensief maattraject

Op zoek naar een traject op maat om je uitdagingen aan te pakken?


"Door dit traject te volgen, ben ik bewuster geworden van wat mijn neurodiversiteit, het beelddenker-zijn, voor invloed heeft op mijn manier van communiceren en samenwerken. Saskia wist in mijn taal uit te leggen hoe niet beelddenkers denken en ze heeft kennis en ervaringen gedeeld om mij inzichten te geven hoe effectiever samen te werken en mijn communicatie te verbeteren. Vooral op het gebied van kennisdelen heb ik handvatten gekregen om steeds beter te worden waarmee ik mijn kwaliteiten beter kan inzetten.”

Joost van Kempen - R&D Data Strategy, GlaxoSmithKleine


Waarom dit maattraject?

Als multi talent leider of beelddenker zie je oplossingen voordat de mensen in je omgeving deze zien. Dit kunnen je collega’s, medewerkers of leidinggevende zijn.

Anderzijds merk je regelmatig dat teamleden aangeven begrepen te hebben wat je van hen verwacht. Toch zie je hen het tegenovergestelde doen van datgene wat jij bedoelde.

Dit zorgt voor ergernis frustratie bij jezelf en iedereen in je omgeving. Anders gezegd, het zorgt ervoor dat:

 • Er extra werk gedaan moet worden om fouten door miscommunicatie recht te zetten. Dit is kostbare tijd die verloren gaat voor projecten en andere activiteiten.
 • Je collega’s gefrustreerd geraken dat jij, hen nooit de juiste informatie geeft. Het kost extra tijd om duidelijkheid te krijgen.
 • Samenwerken verloopt stroever en stroever.


Welke gevolgen heeft dit?

De efficiëntie en de productiviteit van de groep daalt omdat er meer tijd, energie en arbeid nodig is om hetzelfde resultaat te bereiken. Ieder teamlid ondervindt hier hinder van.

Bovendien zal het onderlinge respect en vertrouwen afnemen. Als wantrouwen groeit binnen een groep, zal het moeilijker worden om samen te werken op een manier waarbij de talenten van ieder teamlid maximaal kunnen aangewend worden.


Herkenbaar?


numentum maattraject multi talent leider of beelddenker - zelfkennis


Hoe kan je deze situatie omkeren?


Je kan proberen om je team te veranderen, maar je hebt mogelijk al ondervonden hoe slecht dit werkt; Hoeveel weerstand dit oproept en de situatie meestal nog erger maakt.
Verwachten dat ook je klanten of leveranciers zich gaan aanpassen, zal ook niet werken.

Veranderen begint bij jezelf.
Jij zelf bent de enige die kan beslissen om je gedrag en reacties te veranderen.


Wat gebeurt er als je kiest om jezelf te ontwikkelen?

Als jij leert waarom dingen verkeerd lopen en hoe jij je gedrag en reacties kan aanpassen, wijzig je de situatie of het systeem rondom jou.

Jouw nieuwe gedrag en de manier waarop je op de situatie gaat reageren, heeft een invloed op het totale systeem. Als het systeem wijzigt, moeten alle betrokken partijen zich aanpassen aan deze nieuwe situatie.
Het is een natuurlijk proces dat elk systeem opnieuw naar een evenwicht gaat zoeken na een wijziging of verandering.

Als teamleden zich door deze systeemwijziging dienen aanpassen, zal er minder snel weerstand ontstaan. Je team zal dit minder ervaren als een door hun teamleider opgelegde verandering.

Daarnaast geef je zelf het voorbeeld door jezelf en je leiderschap in vraag te stellen en je aan te passen. Jij legt niemand iets op.


Welke stappen doorloop je in zo’n maattraject?

Zo’n individueel traject op maat voor multi talent leiders is een intensief ontwikkel- en groeiproces waarbij je zelf actie onderneemt en 3 elementen centraal staan:

A) Bewustwording van de verschillen en de impact op je leven en werk

 • Waar zitten verschillen die problemen veroorzaken zonder dat je er erg in hebt?
 • Hoe voorkom je discussies die een gevolg zijn van deze verschillen?
 • Wat zijn de gevolgen als je niets doet met deze verschillen?


B) Zelfkennis en zelfzorg

 • Wat kan ik zelf ondernemen om uit de ergernis en frustratie te blijven?
 • Hoe kan ik mijn motivatie en energie hoog houden?
 • Hoe bouw ik mijn vertrouwensstatus op binnen het team of bedrijf?


C) Samenwerken en communicatie

 • Wat heb je nodig om bruggen te bouwen tussen collega’s zodat de samenwerking vlotter verloopt en samenwerken efficiënter en effectiever gebeurt?
 • Hoe maak je jezelf zichtbaar op het werk en zorg je ervoor dat je klanten, collega’s of medewerkers makkelijker kan bereiken?
 • Op welke manier maak je verbinding via je communicatie zodat andere teamleden je ideeën, oplossingen of toekomst visie horen en begrijpen?


Hoe verloopt zo’n traject op maat praktisch?

Elke maattraject is gespreid over minimaal 6 maanden.

Dit geeft jou de kans om tussentijds te gaan oefenen, testen en experimenteren in je eigen werkomgeving. Om je aannames en vooronderstellingen in vraag te stellen en aan te passen met een trajectbegeleider aan je zijde.
Enkel op deze manier ontstaat een duurzame en blijvende verandering.


Interesse in een maattraject?

Een individueel en intensief maattraject vraagt een stevig engagement van de deelnemer. Elke maand kunnen er een beperkt aantal deelnemers starten.

Tijdens een intake gesprek bespreken we waar je nu vastloopt op het werk en onderzoeken we of een traject op maat is wat je nodig hebt.

Welke resultaten mag je verwachten na een individueel traject op maat?

Hoe actiever je zelf tijdens en na de sessies aan het werk gaat, hoe meer resultaat je zal behalen. Enkel door zelf te testen en te experimenteren in dagelijkse situaties, zal je vooruitgang boeken. Dit mag je verwachten:

1) Structuur:

De wekelijkse sessies dwingen je doelgericht aan jezelf te werken en tijd te maken voor je persoonlijke transformatie en ontwikkeling.


2) Focus:

Zodra je weet wat je als verandering wil bereiken, ga je automatisch alle energie en tijd bundelen om dit te bereiken.


3) Doelgericht:

Je zet gericht stappen vooruit en kan gebruik maken van mijn kennis en ervaring als basis om hierop verder aanpassingen te doen die aansluiten bij je persoonlijke werksituatie.


4) Talenten:

Je ontwikkelt en gebruikt de bijzondere natuurlijke talenten die je in huis hebt maximaal voor de projecten die je belangrijk vindt.


5) Bewuster kiezen:

Met een concreet doel en inzicht over de verschillen, maak je bewustere keuzes. Het gaat er niet om meer of harder jezelf te gaan aanpassen aan je omgeving maar om je talenten doelgerichter te gaan inzetten zodat jij zelf en je omgeving hier voordeel uit haalt.


6) Tijd en rust:

Meer rust en groter zelfvertrouwen waardoor je ruimte krijgt in je agenda. Tijd die je kan gebruiken om jezelf op te laden zodat je gezond en fit blijft en minder stress ervaart. De rust die jij uitstraalt, geef je door aan alle andere leden van jouw team.


Voor wie is dit individueel traject op maat interessant?

Dit is een transformatie traject waarbij je op een ander manier naar jezelf en je omgeving leert kijken. Door anders te kijken ontdek je wat omdenken voor jou kan betekenen als multi talent leider.

Een individueel programma is interessant voor elke multi-talent leider of professional die bewust stappen wil zetten in de ontwikkeling van zichzelf en zijn persoonlijke leiderschapsstijl.

Dit is een Intensief en individueel traject, je gaat aan de slag tijdens de sessies met Saskia en tussendoor. Het is de bedoeling dat je zelf ook daadwerkelijk stappen gaat zetten:
Saskia reikt je de verschillende bouwstenen aan maar je gaat zelf aan de slag om de verandering of transformatie mogelijk te maken in je dagelijkse leven.Wat vertellen klanten over een maatprogramma?

“De rust die ik ervaar door te begrijpen hoe ik echt in elkaar zit. Het helpt me om bewustere keuzes te maken van activiteiten die ik nog ga doen en andere activiteiten waar ik niet meer voor wil gaan. Het resultaat is meer durven en doen.”

Bart Fatan - R&D Outsourcing Manager Punch PowertrainWie is je begeleider tijdens dit traject?


Saskia heeft zich gespecialiseerd in het coachen en adviseren van over beelddenkers op de werkplek. Sinds 2010 schrijft ze blogs over beelddenken op de werkplek.

Saskia Smet werkt als adviseur, sparring partner of klankbord, facilitator, trainer, coach en mentor voor multi-getalenteerde leiders en multi-talent professionals.

beelddenker coach Saskia Smet maattraject

Heb je vragen over een begeleidingstraject op maat?

Neem contact op. Saskia helpt je graag verder om de mogelijkheden van dit begeleidingstraject of andere programma's van Numentum samen met jou te bekijken.Veel gestelde vragen (FAQ)

Welke andere omschrijvingen zijn er voor multi-talent leiders?

Beelddenker, conceptuele denker, visueel-ruimtelijke denker, multi-getalenteerde bruggenbouwer, multi-talent leider, multi-talent leader, polymath, multi-potentialist, multi-talented, maverick, learnatics, T-shaped professional, Tree-Shaped profile, creatieve generalist, multipassionates, talent verbinder, getalenteerde connector, neo-generalist, renaissance man of vrouw, een overtreffende trap professional, jack of all trades, master of none, …

Welke benaming of label je ook verkiest, dit kan je helpen om rust te vinden:
Je bent niet alleen er zijn nog mensen die zo denken en werken.

Het anders-zijn, gaat pas op een positieve manier voor jou werken als je dit leert omdenken:

Op dat moment ga je deze extra kwaliteiten verder ontwikkelen in plaats van te blijven vasthangen aan de tekorten die anders-zijn met zich meebrengt. Jouw meerwaarde zit in die extra kwaliteiten!

Tijdens Numentum trajecten werken we actief aan dit omdenken naar positieve kwaliteiten. We zoeken naar mogelijkheden om jouw bijzondere kwaliteiten in te zetten op je werk.


menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x