Individueel traject voor multi talent leider

Ben jij een multi-talent leider of professional die zich herkent in de kenmerken van beelddenken of gelijkaardige omschrijvingen?


Waarom kiezen voor een individueel programma voor je persoonlijke ontwikkeling?

Als multi talent leider of beelddenker zie je oplossingen voordat de mensen in je omgeving deze zien. Dit kunnen je collega’s, medewerkers of leidinggevenden zijn.

Anderzijds merk je regelmatig dat teamleden aangeven begrepen te hebben wat je van hen verwacht. Toch zie je hen het tegenovergestelde doen van datgene wat jij bedoelde.

Dit zorgt voor ergernis frustratie bij jezelf en iedereen in je omgeving. Anders gezegd, het zorgt ervoor dat:

 • Extra werk gedaan moet worden om fouten door miscommunicatie recht te zetten. Dit is kostbare tijd die verloren gaat voor andere taken.
 • Mensen gefrustreerd geraken dat jij, hen nooit de juiste informatie geeft. Het kost extra tijd om duidelijkheid te krijgen.
 • Samenwerken verloopt stroever en stroever.


Welke gevolgen heeft dit?

De efficiëntie en de productiviteit van de groep daalt omdat er meer tijd, energie arbeid nodig is om hetzelfde resultaat te bereiken. Elk teamlid ondervindt hier hinder van.

Bovendien zal het onderlinge respect en vertrouwen afnemen. Als wantrouwen groeit binnen een groep, zal het moeilijker worden om samen te werken op een manier waarbij de talenten van ieder teamlid maximaal kunnen aangewend worden.

Herkenbaar?


numentum individueel traject voor multi talent leider


Hoe kan je deze situatie omkeren?

Je kan proberen om anderen te veranderen, maar je hebt mogelijk al ondervonden hoe slecht dit werkt; Hoeveel weerstand dit oproept en de situatie meestal nog erger maakt.

Veranderen begint bij jezelf.

Jij zelf bent de enige die kan beslissen om je gedrag en reacties te veranderen.


Wat gebeurt er als je kiest om jezelf te ontwikkelen?

Als jij leert waarom dingen verkeerd lopen en hoe jij je gedrag en reacties kan aanpassen, wijzig je de situatie of het systeem rondom jou.

Jouw nieuwe gedrag en de manier waarop je op de situatie gaat reageren, heeft een invloed op het totale systeem. Als het systeem wijzigt, moeten alle betrokken partijen zich aanpassen aan deze nieuwe situatie.
Het is een natuurlijk proces dat elk systeem opnieuw naar een evenwicht gaat zoeken na een wijziging of verandering.

Als teamleden zich door deze systeemwijziging moeten aanpassen, creëer je minder weerstand en ervaren ze dit minder als een door jou opgelegde verandering.

Bovendien gaf je zelf het voorbeeld door jezelf en je leiderschap in vraag te stellen en aan te passen. Jij legt hen niets op.


Door dit traject te volgen, ben ik bewuster geworden van wat mijn neurodiversiteit, het beelddenker-zijn, voor invloed heeft op mijn manier van communiceren en samenwerken. Saskia wist in mijn taal uit te leggen hoe niet beelddenkers denken en ze heeft kennis en ervaringen gedeeld om mij inzichten te geven hoe effectiever samen te werken en mijn communicatie te verbeteren. Vooral op het gebied van kennisdelen heb ik handvatten gekregen om steeds beter te worden waarmee ik mijn kwaliteiten beter kan inzetten.

Joost van Kempen - R&D Data Strategy, GlaxoSmithKleineWelke stappen doorloop je?

Zo’n individueel traject op maat voor multi talent leiders is een actief ontwikkelproces waarbij je zelf actie onderneemt. 3 elementen staan centraal in het traject:

A) Bewustwording van de verschillen en de impact op je leven en werk

 • Waar zitten verschillen die problemen veroorzaken zonder dat je er erg in hebt?
 • Hoe voorkom je discussies die een gevolg zijn van deze verschillen?
 • Wat zijn de gevolgen als je niets doet met deze verschillen?


B) Zelfkennis en zelfzorg

 • Wat kan ik zelf ondernemen om uit de ergernis en frustratie te blijven?
 • Hoe kan ik mijn motivatie en energie hoog houden?
 • Hoe bouw ik mijn vertrouwensstatus op binnen het team of bedrijf?


C) Samenwerken en communicatie

 • Wat heb je nodig om bruggen te bouwen tussen collega’s zodat de samenwerking vlotter verloopt en samenwerken efficiënter en effectiever gebeurt?
 • Hoe maak je jezelf zichtbaar op het werk en zorg je ervoor dat je klanten, collega’s of medewerkers makkelijker kan bereiken?
 • Op welke manier maak je verbinding via je communicatie zodat andere teamleden je ideeën, oplossingen of toekomst visie horen en begrijpen?


Saskia heeft een heel prettige manier van coachen, waarbij zij altijd inspeelt op wat er op dat moment nodig is. Ik ben heel blij met de inzichten die ik tijdens het traject gekregen heb en waar Saskia mij meerdere keren weer op het rechte spoor zette.

Anja Neubauer - project manager / facilitatorWelke resultaten mag je verwachten na een individueel traject op maat?

Hoe actiever je zelf tijdens en na de sessies aan het werk gaat, hoe meer resultaat je zal behalen. Enkel door zelf te testen en te experimenteren in dagelijkse situaties, zal je vooruitgang boeken. Dit mag je verwachten:


1) Structuur:

De wekelijkse sessies dwingen je doelgericht aan jezelf te werken en tijd te maken voor je persoonlijke transformatie en ontwikkeling.

2) Focus:

Zodra je weet wat je als verandering wil bereiken, ga je automatisch alle energie en tijd bundelen om dit te bereiken.

3) Doelgericht:

Je zet gericht stappen vooruit en kan gebruik maken van mijn kennis en ervaring als basis om hierop verder aanpassingen te doen die aansluiten bij je persoonlijke werksituatie.

4) Talenten:

Je ontwikkelt en gebruikt de bijzondere natuurlijke talenten die je in huis hebt maximaal voor de projecten die je belangrijk vindt.

5) Bewuster kiezen:

Met een concreet doel en inzicht over de verschillen, maak je bewustere keuzes. Het gaat er niet om meer of harder jezelf te gaan aanpassen aan je omgeving maar om je talenten doelgerichter te gaan inzetten zodat jij zelf en je omgeving hier voordeel uit haalt.

6) Tijd en rust:

Meer rust en groter zelfvertrouwen waardoor je ruimte krijgt in je agenda. Tijd die je kan gebruiken om jezelf op te laden zodat je gezond en fit blijft en minder stress ervaart. De rust die jij uitstraalt, geef je door aan alle andere leden van jouw team.


Hoe verloopt een individueel begeleidingstraject?

Dit is een intensief traject op maat en aangepast aan je persoonlijke situatie. Gedurende 3 maanden werk je wekelijks op individuele basis met mij samen op lokatie of online via Zoom.

Om tijdens de individuele sessies zo efficient mogelijk te kunnen werken en zo veel  mogelijk direct toe te passen op jouw werksituatie, krijg je online toegang tot Multi Talent Leader Platform. Dit is de leeromgeving van Numentum waar je extra video’s en andere documentatie vindt om thuis verder mee aan de slag te gaan. 


Praktische informatie van een individueel traject

 • Wekelijkse een individuele sessie van 1 tot 1,5u met Saskia; op lokatie in de regio Antwerpen of via Zoom of een combinatie van beiden.
  Zoom sessie kunnen mits jouw akkoord opgenomen worden.
 • Elke sessie werken we rond een thema wat zal aangevuld worden met praktische uitdagingen en (werk)situaties uit je dagelijks leven. 
 • Cursusmateriaal bestaande uit video’s, handleidingen, check lijsten en bijhorend materiaal via het Multi Talent Leader Platform. Dit is de afgesloten leeromgeving van Numentum.


Hoe neem je deel?

Dit individueel en intensief programma is niet voor iedereen. Tijdens een intake gesprek bespreken we waar je nu in vastloopt en toon ik opties waardoor jij deze zou kunnen aanpakken.
Voor wie is dit individueel traject op maat interessant?

Dit is een transformatie traject waarbij je op een ander manier naar jezelf en je omgeving leert kijken. Door anders te kijken ontdek je wat omdenken voor jou kan betekenen als multi talent leider.

Een individueel programma is interessant voor elke multi-talent leider of professional die bewust stappen wil zetten in de ontwikkeling van zichzelf en zijn persoonlijke leiderschapsstijl.

Dit is een Intensief en individueel traject, je gaat aan de slag tijdens de sessies met Saskia en tussendoor. Het is de bedoeling dat je zelf ook daadwerkelijk stappen gaat zetten:

Saskia reikt je de verschillende bouwstenen aan maar je gaat zelf aan de slag om de verandering of transformatie mogelijk te maken in je dagelijkse leven.


De rust die ik ervaar door te begrijpen hoe ik echt in elkaar zit. Het helpt me om bewustere keuzes te maken van activiteiten die ik nog ga doen en andere activiteiten waar ik niet meer voor wil gaan. Het resultaat is meer durven en doen.

Bart Fatan - R&D Outsourcing Manager Punch Powertrain


Wie is je begeleider om je doorheen dit traject te leiden?

Saskia Smet begeleidt beelddenkers of multi-talent leiders in organisaties en de bedrijfswereld om:

 • Structuur aan te brengen in hun hoofd en activiteiten zodat ze zelf meer rust en overzicht ervaren.
 • Hun boodschap helder en vlot over te brengen aan hun medewerkers, klanten en leveranciers;
 • Dit verhoogt de efficiëntie en productiviteit en stimuleert verbindend samenwerken in elk team.

Sinds 2010 schrijft ze artikelen over beelddenken in de bedrijfswereld.

Numentum Saskia Smet begeleider individueel traject voor multi talent leider


Hoe neem je deel?

Deelnemen aan zo’n persoonlijk transformatie traject op maat is enkel mogelijk na een intake gesprek. Meld je aan voor een intake gesprek om je deelname te bespreken met Saskia.  Dit intake gesprek duurt ongeveer 45 minuten.menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x